Olemme aloittaneet yhteistyön One Tree Planted -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa, joka on voittoa tavoittelematon järjestö jonka tavoitteena on maailmanlaajuinen metsien uudelleen istutus.
Tämä tarkoittaa sitä, että istutamme heidän kauttaan puun per meiltä tilattu siivous.

Filippiinit

Viime vuosikymmenen aikana Filippiinit on kärsinyt tyrmistyttävän suuresta metsäkadosta, noin 70 prosentin metsäpinta-ala on tippunut vain 20:een prosenttiin, suurelta osin laittomien hakkuiden vuoksi. Metsäkadon vaikutukset ovat tuntuneet läpi maan aiheuttaen muunmuassa ruokapulaa, juomaveden laadun heikkenemistä, maanvyörymiä ja villieläinten elinalueiden vaarantumista. 1990-luvulta lähtien Filippiinit on yrittänyt korjata tilannetta istuttamalla yli miljoona hehtaaria uutta metsää ja kampanjoimalla metsien uudelleen istutuksen puolesta. Valitsemamme projekti tukee näitä ponnisteluja Mindanaon saarella, Matutum-vuoren suojelualueella.

Vaikutus

Puiden istutus Mindanaon trooppisiin sademetsiin parantaa veden laatua, tuo alueelle lisää työpaikkoja, sekä suojelee ja elvyttää alkuperäiskansojen toimeentuloa ja selviytymistä alueella. Merkittävimpänä vaikutuksena voidaan kuitenkin mainita alueelle ominaisten puulajien jälleen istuttamisen vaikutus uhanalaisille eläinlajeille. Filippiinit on koti yli tuhannelle eläinlajille, joista puolet ovat kotoperäisiä. Tämä projekti hyödyttää suoraan useita uhanalaisia lajeja muukanlukien filippiinienkummituseläin ja filippiinienkotka.

Puulajit

Maksimoidaksemme lahjoituksenne vaikutuksen, kumppanimme määrittävät alueelle parhaiten istutukseen sopivat puulajit. Suosittuja lajikkeita ovat olleet Tyynenmeren pähkinäpuu, artocarpukset ja sateenkaaripuu.
https://onetreeplanted.org

Lähde: https://onetreeplanted.org